Λίγα λόγια για μας:
Εμείς οι Οδηγοί αγαπάμε την περιπέτεια, την εξερεύνηση και τα ταξίδια. Μας αρέσει να γνωρίζουμε νέους τόπους και να ανακαλύπτουμε καινούργια πράγματα. Πάνω από όλα, μας αρέσει η παρέα και το γεγονός ότι αποφασίζουμε, σχεδιάζουμε και κάνουμε τις δικές μας ιδέες πραγματικότητα! Αν θες να έρθεις κι εσύ στην Ομάδα και να ζήσεις μια ζωή οδηγική, μέσα στην πρόκληση και την περιπέτεια μπορείς να επικοινωνήσεις στο 6955016035 ή στο guidesirakliou@gmail.com

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Enomotiabook,Μάρτιος 2013


Εμπνευσμένοι από τον πρώτο μήνα της άνοιξης, ας μιλήσουμε για το έθιμο του «Μάρτη»…
Στη χώρα μας, μα και σε πολλές βαλκανικές χώρες, το ξεκίνημα της άνοιξης σηματοδοτούν, εκτός των άλλων, τα ερυθρόλευκα βραχιόλια από κλωστή που φορούν, οι περισσότεροι νέοι και τα παιδιά στο χέρι, μα άλλοι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, για να μην σκοντάφτουν, ή τα κρεμούν στις τριανταφυλλιές για να τα χρησιμοποιήσουν τα πουλιά όταν χτίζουν τις φωλιές τους. Αλλά ποιες είναι οι ρίζες αυτού του εθίμου; Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, στην ελληνική παράδοση υπάρχει η αντίληψη ότι το κόκκινο (ήδη από το Βυζάντιο) και το άσπρο χρώμα βοηθούν τα παιδιά να μην καούν από τον ήλιο και να μην αρρωστήσουν. Η ιστορία, όμως,  του «Μάρτη» δεν σταματά εκεί. Στην αρχαία Ελλάδα, όταν τελούνταν τα Ελευσίνια μυστήρια, οι ιερείς στο δεξί τους χέρι και στο αριστερό τους πόδι έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη και απ’ ότι φαίνεται η συνήθεια αυτή πέρασε και στις επόμενες γενεές.

Καλή άνοιξη!

Μυρτώ Πετρατζά
Ενωμοτία ΑΕΡΑΣ

Ξεκινήσαμε την πρώτη μέρα του μήνα με μια μονοήμερη εκδρομή στην Πάρνηθα διασχίζοντας
ρυάκια,λόφους και απόκρημνες πλαγιές καταλήγοντας σε ένα πράσινο ξέφωτο,όπου ξεκουραστήκαμε και παίξαμε.Καθώς πηγαίναμε και καθώς επιστρέφαμε από το βουνό,χρησιμοποιήσαμε το τελεφερίκ,μια πρωτόγνωρη εμπειρία για κάποιους από εμάς.Ο μήνας συνέχισε με κανονικούς ρυθμούς,μέχρι την περίοδο της αποκριάς.Μαζί με τις Ομάδες της Κηφισιάς διασκεδάσαμε παίζοντας και χορεύοντας σε ένα ξέφρενο πάρτι.Τέλος προετοιμαστήκαμε για την εκδήλωση της Ιταλικής Βραδιάς.Αυτά γι'αυτό το μήνα.Τα λέμε τον επόμενο μήνα με ακόμη περισσότερα νέα!

Κων/νος Παπαμαργαρίτης
Ενωμοτία ΦΩΤΙΑ


31 Μαρτίου 2013, οι Καθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα τους. Τα λαγουδάκια και τα κουνελάκια είναι χαρακτηριστικά ζωάκια του Πάσχα. Όλοι νομίζουν ότι τα κουνέλια είναι μικροκαμωμένα, χαριτωμένα ζώα. Η ενωμοτία νερό σας αφιερώνει με αγάπη τον κούνελο Ralph, το μεγαλύτερο κουνέλι του κόσμου.
Ο κούνελος ο Ραλφ άνετα θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Ο λόγος; Το μέγεθος του, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ ζυγίζει 25 κιλά -όσο δηλαδή ένα παιδάκι οκτώ ετών- και έχει μήκος σχεδόν ένα μέτρο.
Όπως και για τους ανθρώπους στο βάρος τους παίζει ρόλο εν μέρει και η κληρονομικότητα, το τεράστιο μέγεθος του Ραλφ ενδεχομένως και να οφείλεται σε... γονίδια, καθώς, όπως αναφέρει η Daily Mail, και οι γονείς του είχαν ανάλογες διαστάσεις: Ήταν το ίδιο παχύσαρκοι και είχαν ανάλογο μήκος.

Δανάη Δαβίδη
Ενωμοτία ΝΕΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου